Zaregistruj sa a získaj okamžitú zľavu 2% z celkovej ceny rezervácie !
Autopožičovňa SpotCar Trenčín

Pravidlá spracúvania osobných údajov

Informačná povinnosť pri poskytnutí osobných údajov Predávajúci Ing. František Strhák - FRAST (ďalej tiež ako „prevádzkovateľ“) informuje kupujúceho (ďalej tiež ako „dotknutá osoba“) o splnení informačných povinností podľa čl. 13 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27.apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „Nariadenie“) a § 19 zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov (ďalej tiež ako „zákon o OOÚ“) zdelením nižšie uvedených informácií. 1. Identifikačné údaje a kontaktné údaje prevádzkovateľa: Prevádzkovateľ:        Ing. František Strhák - FRAST IČO: 32294204 01841 Dubnica nad Váhom, Strojárov 749/3 Emailová adresa:       info@spotcar.sk Telefónne číslo:       +421 951 394 100 2. Účel spracúvania osobných údajov: Účelom je uzatvorenie kúpnej zmluvy a predzmluvné vzťahy, plnenie práv a povinností vyplývajúcich z kúpnej zmluvy. 3. Právny základ spracúvania osobných údajov: Právnym základom je ustanovenie § 13 ods. 1 písm. b) zákona o ochrane osobných údajov: spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo na vykonanie opatrenia pred uzatvorením zmluvy na základe žiadosti dotknutej osoby. Prevádzkovateľ týmto oznamuje kupujúcemu a záujemcovi o kúpu ako dotknutej osobe, že v zmysle čl. 6 ods.1 písm. b) Nariadenia, bude v procese uzatvorenia kúpnej zmluvy spracúvať osobné údaje bez súhlasu dotknutej osoby, keďže spracúvanie osobných údajov bude vykonávané prevádzkovateľom v rámci predzmluvných vzťahov a uzatvorenia kúpnej zmluvy. Právnym základom je ustanovenie § 13 ods. 1 písm. c) zákona o ochrane osobných údajov: spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné podľa osobitného predpisu Prevádzkovateľ týmto oznamuje kupujúcemu ako dotknutej osobe, že v zmysle čl. 6 ods.1 písm. c) Nariadenia, bude spracúvať osobné údaje bez súhlasu dotknutej osoby, keďže spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa, ktorou je splnenie daňových povinností. 4. Identifikácia príjemcu alebo kategóriu príjemcu: Kategórie príjemcov, ktorí spracúvajú osobné údaje sú: Externý účtovník, Poštový prepravca, Dodávateľ (pre účely vybavenia reklamácie) Štátne inštitúcie za účelom plnenia povinností prevádzkovateľa: Daňový úrad, orgán štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (Slovenská obchodná inšpekcia, Úrad na ochranu osobných údajov), exekútor, súd, orgán činný v trestnom konaní atď.   5. Doba uchovávania osobných údajov Doba uchovávania osobných údajov je určená zákonmi na uplatňovanie práv a povinností vyplývajúcich z uzavretej kúpnej zmluvy (napr. podľa § 599 ods. 1 Občianskeho zákonníka si môže kupujúci uplatniť práva zo zodpovednosti za vady na súde v lehote do 24 mesiacov od prevzatia tovaru – uchovávanie osobných údajov je teda potrebné pre identifikáciu zmluvnej strany); dlhšie spracúvanie osobných údajov je možné len výlučne na účel archivácie účtovných dokladov na základe osobitného predpisu. 6. Práva dotknutej osoby Dotknutá osoba má právo: požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcich sa dotknutej osoby, na opravu osobných údajov, na vymazanie osobných údajov alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, namietať spracúvanie osobných údajov, na prenosnosť osobných údajov, podať návrh na začatie konania podľa § 100 zákona o OOÚ. Dotknutá osoba môže požadovať výkon vyššie uvedených práv kedykoľvek, a to prostredníctvom emailu info@spotcar.sk, telefónne číslo +421 951 394 100, alebo písomne na poštovú adresu sídla prevádzkovateľa. Prevádzkovateľ vybaví žiadosť dotknutej osoby v súvislosti s vyššie uvedenými právami v zákonných lehotách.  7. Zákonná alebo zmluvná požiadavka Dotknutá osoba je povinná poskytnúť osobné údaje na účel uvedený v týchto pravidlách, v opačnom prípade nie je možné uzavrieť kúpnu zmluvu, o ktorú kupujúci prejavil záujem a následne plniť práva a povinnosti vyplývajúce z uzatvorenej kúpnej zmluvy pre predávajúceho a kupujúceho. V Trenčíne dňa 20.9.2020




Máme vozidlá pre rodinné dobrodružstvá, dovolenku, služobnú cestu alebo pre prípad nečakanej udalosti.


Všetky naše novinky a ponuky na jednom mieste!


Žiadny spam, iba občasné novinky či sezónne akcie na rezerváciu vozidiel. Vaše osobné údaje spracúvame takto





©2019-2021 Všetky práva vyhradené SpotCar Autopožičovna Trenčín | O tento web sa stará domarstudio.sk